A JenLab kínál új minőségi ellenőrzést a szaruhártya-transzplantációra

A szaruhártya betegségek világszerte a vakság második legnagyobb okai. Ha a hagyományos kezelések sikertelenek, a beteg látását csak az adományozott emberi szaruhártya átültetésével lehet helyreállítani.

A szaruhártya-átültetés a leggyakoribb transzplantációs eljárás a világon. Azonban nincs elég adományozó a kereslet kielégítésére, a várakozási idő mindaddig, amíg kilenc hónapot adományozott szaruhártyára. Hozzáadva a problémát, sok adományozott mintát a donor orvosi feljegyzése vagy a gyenge szöveti minőség miatt, például az alacsony endothelsejtek sűrűsége miatt, nem alkalmas a transzplantációra. Normális esetben a szaruhártyákat naponta, vagy akár hetekig tartják a speciális transzplantátumokban a transzplantáció előtt.

A szaruhártya-átültetés a leggyakoribb transzplantációs eljárás a világon

Multifoton tomográfia
Jelenleg az adományozott szaruhártyák minőségellenőrzését réses lámpás vizsgálat végzi, amely információt nyújt a szaruhártya anatómiájáról és morfológiájáról. Abban JenLab , az általunk kifejlesztett egy új módszert jobb felbontású, amely további információkat a sejtanyagcsere, valamint a szervezeti felépítését stroma kollagén. Ezt a módszert multifoton tomográfiának (MPT) nevezik.

A közel infravörös femtosekundumos lézertechnológián alapuló MPT már klinikai alkalmazásban nem invazív, címkementes, optikai biopsziák előállítására képes. A jelenlegi alkalmazások közé tartozik a fekete bőrrák korai felismerése, az öregedésgátló kozmetikumok értékelése és a hosszú ideig tartó űrutazás után az űrhajósok bőrelvonásának mérése.

Most, az EU Horizont 2020 programjából (726666, LASER-HISTO, 2. fázisú KKV) nyújtott támogatásból a JenLab úttörő szerepet tölt be az MPT alkalmazásában a szaruhártya-transzplantációk jobb minőségellenőrzéséhez optikai metabolikus képalkotás, kollagén képalkotás és lipid / Víz képalkotás. Az anyagcsere állapotát az autofluoreszcens koenzimek fluoreszcens élettartamán keresztül lehet értékelni. A kollagén fibrillák hálózatát a második harmonikus generáció (SHG) segítségével lehet ábrázolni, ahol az infravörös lézersugár gyenge kék fénybe kerül. A lipidek és a víztartalmak eloszlásáról kémiai információt gyors Raman (CARS) spektroszkópiával lehet lekérni. A CARS megnyitja az utat a szemcseppek farmakokinetikájának tanulmányozásához.

Tiszta kilátás a szaruhártyára
A JenLab MTP folyamatában a többszörös detektorok lehetővé teszik az autofluoreszcencia, a fluoreszcencia élettartama, az SHG és a CARS egyidejű mérését egyetlen foton érzékenységgel. Egy tipikus 512 x 512 képpontos optikai szakasz csak hat másodpercig tart. Az intracelluláris sejtek és a kollagénhálózat közvetlenül a képernyőn látható.

Egy első klinikai vizsgálatban a Saarland Egyetem Orvosi Központjában kimutattuk, hogy az MPT-képek felhasználhatók a szaruhártya-rétegek morfológiájára, az intratissus sejtekre, a kollagén hálózatra és az emberi szaruhártya anyagcserére. Ezenkívül bakteriális szennyeződés detektálható.

Érdekes módon a különböző sejtek sejtjeinek metabolizmusa az adományozás után idővel növekedett, míg a fontos endothelsejtek anyagcseréje csökken. Így az MPT használható a tárolási eljárás optimalizálására és az átültetéshez szükséges idő értékelésére.

Hisszük, hogy a következő néhány évben, MPT lehet használni a magas szintű minőségi ellenőrzések adományozott szaruhártyát transzplantációra annak érdekében, hogy növeljék a számos pozitív sebészi eredményeket. Ezenkívül az in vivo az MPT is nagyon valószínű, hogy emberi szemen alkalmazható az olyan betegségek diagnosztizálására, mint a cukorbetegség, közvetlenül a szervezetbe a humán áttetsző ablakon keresztül: a szaruhártyán keresztül.

A Shanghai New Eyes Medical Inc. 2005-ben alakult, és 2012-ben jelent meg. Ez az első nyilvános szemészgyógyászati vállalat.

A szemészeti berendezés digitális videorögzítő rendszerére szakosodunk, mint például a rácslámpás mikroszkóp, a fundus kamerás mikroszkóp, a szemészeti sebészeti mikroszkóp, az AB-szkennelés, a szájsebészet stb.

További információért kérjük, kattintson ide: http://www.eyesmed.com/products